S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

TOVAR V AKCII

Cena 3,49 EUR
skladom

NOVINKY

arr3AKCIA NA NOŽE WÜSTHOFTeší nás, že Vám možeme ponúknuť tak výnimočné produkty ako sú nože Wüsthof v špeciálnej akcii,...

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Cena 17,90 EUR
skladom
Cena 18,90 EUR
skladom

Úvod » Džezvy

Džezvy


EUR
EUR
skladom akcia doprava zdarma
Usporiadať podľa:
najlacnejšie najdrahšie
 

Cena 6,89 EUR

1 týždeň


 

Cena 7,59 EUR

1 týždeň


 

Cena 8,69 EUR

1 týždeň


 

Cena 9,99 EUR

1 týždeň

Príslušenstvo / Džezvy

Jedna z najstarších a najmenej rozšírených príprav v našich domácnostiach (vo svete známa tiež ako Cezve alebo ibrik). Skôr než na bežné používanie slúži Džezva na výzdobu interiérov, a to je veľká škoda. Káva takto pripravená je úplne niečo iné, než čo dosiahnete zalievanú či tlakovú extrakciou. Tu treba podotknúť, že sa jedná o jedinú prípravu, v ktorej sa súťaží, a v ktorej sa neoddeľuje usadenina od extraktu filtrovaním, ale len opatrným nalievaním.

Príprava tureckej kávy
Príprava tejto kávy nie je tak zložitá, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať, vyžaduje však starostlivosť a pozornosť. Do Džezva sa dá veľmi jemne namletá káva (7g na 100 ml vody) a podľa chuti a preferencií cukor (obvyklá je cca 1 lyžička) a korenia. Všetko sa zaleje studenou vodou. Na prvý pohľad sa to nemusí zdať veľmi zaujímavé, ale to sme ešte len na začiatku. Zmes sa dá pomaly ohrievať na sporák a ostrým zrakom sa stráži, aby neutiekla. Vo chvíli, keď vzkypí a pena dosiahne po okraj (pri cca 97 ° C), odstaví sa, aby pena spadla. Nikdy tak neprechádza varom. To isté sa urobí ešte dvakrát. Hovorí sa, že káva s penou má tvár. A práve na turecké sa utvára pena naozaj bohatá.
ZDhiM2R