S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

TOVAR V AKCII

NOVINKY

arr3AKCIA NA NOŽE WÜSTHOFTeší nás, že Vám možeme ponúknuť tak výnimočné produkty ako sú nože Wüsthof v špeciálnej akcii,...

NAJPREDÁVANEJŠÍ


Úvod » French press

French press


EUR
EUR
skladom akcia doprava zdarma
Usporiadať podľa:
najlacnejšie najdrahšie
 

Cena 21,50 EUR

1 týždeň


 

Cena 16,29 EUR

1 týždeň


 

Cena 5,39 EUR

1 týždeň


 

Cena 19,19 EUR

1 týždeň


 

Cena 7,59 EUR

1 týždeň


 

Cena 27,50 EUR

1 týždeň


 

Cena 12,29 EUR

1 týždeň

Príslušenstvo / French press

 

Jednou z najjednoduchších a najlacnejších ciest k dobrej káve je French press. Zabudnite na "turka" - tradičného zabijaka tohto lahodného nápoja.

French press má niekoľko výhod:
- žiadne papierové filtre, ktorý by zadržiavali oleje obsiahnuté v káve, a ktoré by pridávali káve »papierovú príchuť«
- jednoduchá a rýchla príprava
- ľahká údržba a umývanie
- lepšia kontrola nad chuťou kávy
POSTUP PRÍPRAVY:
- Dajte variť vodu do kanvice.
- Vyberte z French presse sitko s vekom. Uistite sa že je čistý a že nikde nie sú zvyšky po starej káve.
- Nameľte na hrubšie čerstvú kávu. Množstvo kávy spočítajte podľa spotreby 8 gramov kávy na 150 ml vody.
- Až sa kanvica vypne, počkajte 1 minútu, aby sa voda trochu schladila na optimálnu teplotu 95-96 stupňov Celzia.
- Nasypte požadované množstvo kávy do French presse a zalejte ju zodpovedajúcim množstvom vody tak, aby prúd postupne zvlhčila      všetku kávu. (10 sekúnd)
- Uvidíte ako káva začína jemne bublať - kvitne - to sa uvoľňuje CO2, ktorý čerstvá káva v hojnom množstve obsahuje.
- Dajte na French press veko so zdvihnutým sitkom (a nedávajte ho nadol), aby ste uchovali správnu teplotu čo najdlhšie.
- Počkajte 1 minútu.
- Odoberte veko French pressu a opatrne zamiešajte (5 sekúnd stačí) nápoj lyžicou, aby ste pomohli namletej káve dole na dno.
- Na French press dajte späť veko so zdvihnutým sitkom (a nedávajte ho dole) a počkajte ďalšie 3 minúty.
- Po uplynutí nevyhnutnej doby začnite opatrne a pomaly tlačiť sitko nadol (10 sekúnd na celé stlačenie). A to tak, aby sa nevychyľovala  zo svojej osi, a aby malo neustále perfektný kontakt so stenami nádoby - pevné čiastočky kávy by sa nemali dostať do hornej časti.
- Po stlačení nalievajte ihneď kávu do šálky -vo French presse nič nenechávame - káva sa preluhuje a nebude mať tak  lahodnú chuť.
NjUwZjBjNG